WoW-house

I want to break free

Stel je voor, een woning waar je helemaal jezelf kunt zijn. Een plek waar jij bepaalt hoe je leven wilt en die ook nog eens betaalbaar is!

Dat is mogelijk met het WoW-House… verder lezen

break free

WoW
House

Het WoW-House is eigenwijs, efficiënt, uiterst duurzaam, flexibel in te richten en geheel van deze tijd. Het WoW-House toont een nieuwe manier van wonen waarbij de bewoner bepaalt hoe hij of zij wil wonen… verder lezen

Gewoon bijzondere mensen

Van alle huishoudens in Nederland, komt nog maar 25% overeen met een traditioneel gezin. Dat wil zeggen dat 75% een andere samenstelling kent. Vervoldens blijkt dat in de stad ongeveer 50% van de inwoners alleen wonen.

Er worden in Nederland meer dan voldoende ... verder lezen

Gewoon bijzondere mensen
Duurzaam

Duurzaam

Het WoW-House voldoet in alle opzichten aan dat wat je van een eigentijdse woning mag verwachten. De toegepaste materialen en details voldoen volledig aan de hoogste eisen die vanuit duurzaamheid gesteld worden...verder lezen

Een hybride bouwsysteem

De productie in de bouw beweegt zich van ambacht naar assemblage. De onderdelen worden in de fabriek gemaakt onder ideale omstandigheden en op de bouwplaats in elkaar gezet. Hierdoor wordt een optimale kwaliteit gecombineerd met een kortere bouwtijd en dit heeft vervoldens een positieve invloed op de kosten...verder lezen

Gewoon bijzondere mensen

Meer ruimte en meer vrijheid

Wij hebben ons tot doel gesteld dat het WoW-House bereikbaar moet zijn voor zoveel mogelijk mensen. Het bijzondere binnen het WoW-House zit dan ook in het optimale gebruik van ruimte en de ongekende mogelijkheden om deze naar eigen voorkeur te benutten. Alleen al door het traditionele halletje te laten vervallen, komt er tussen de 8 en 12 m2 extra aan woonruimte ter beschikking.

Aanpass Aanpass Aanpass Aanpass Aanpass

Aanpasbaarheid

De basis van het WoW-House wordt gevormd door een opstelling met twee, drie of vier verdiepingen. Vides of zelfs het weglaten van hele vloervelden bieden de mogelijkheid tot het verbijzonderen van het interieur en het creëren van verbinden met bovenliggende woonruimtes.

Aanpass Aanpass Aanpass Aanpass Aanpass

Trap

De wijze waarop de trap wordt vormgegeven, bepaalt de organisatie van de woning. Een rechte steektrap, een trap met twee kwarten of een half ronde trap maken ieder voor zich een andere verbinding mogelijk. Hierdoor is het WoW-House eenvoudig aanpasbaar aan de gewenste actualiteit en kan getransformeerd worden naar vele typologieën, variërend van een gezinswoning, een beneden- bovenwoning, een rug-aan-rug woning, een kangaroo invulling of zelfs omgebouwd worden tot een collectieve woonplek voor statushouders of studenten.

Indien de trap direct tegen het kernvolume wordt geplaatst, is het zelfs mogelijk om de entree vanuit de zijgevel centraal te plaatsen.

Trap Trap Trap Trap

Contact

The WoW-House was conceived and designed by architecten van Mourik. For more information, please contact us.

wassenaarseweg 32
2596 cj den haag

t. +31 (0) 70 360 68 30

WoW-House@architectenvanmourik.nl
www.architectenvanmourik.nl

break free